lauantai 31. lokakuuta 2015

Kausivalot ulos

Ihanaa pyhäinpäivän iltaa kaikille <3 


Ihana päivä ollut kaiken kaikkiaan, saatu touhuttua kaikessa rauhassa. Juhlavaa ruokaa, ulkoilua ja kahvittelua siskon perheen kanssa.

Vaikka vietetään vasta lokakuun loppua, niin illat niin pimeät niin päätin että kausivalot tulee nyt pihalle. Ja saavat koristaa kevääseen asti. Tuo ihanaa valoa pihalle.

Meillä kun ei vielä ulkovaloja ole saatu vedetyä, tosin ne odottaa varastossa joten nekin olisi syytä laittaa toimintaan vielä tämän syksyn aikana. Kiirettä pukkaa miehelle :D

Hieman pitää vielä roikkia vetää ulos jotta kaikki valot saadaan päälle :) 
Mutta tässä tämänhetkinen tilanne!



Valitan erittäin huonoa kuvanlaatua!!

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille <3

-Jessica-

torstai 29. lokakuuta 2015

Artek 69 tuolin tuunaus

Nyt se on valmis!



Kerroin teille tuossa alkuviikosta että esikoisen huoneessa oleva arteemme artekin 69 tuoli saisi uuden maalipinnan.

Tuoli oli jo pahasti kulunut, ja en pitänyt ollenkaan kyseisestä puunväristä joka oli lakattu.


Joten ihana mieheni yksi ilta hioi tuolin ulkona joten minulle jäi vain maalaaminen.

Maalasin tuolin kolmeen kertaan, kaksi kerrosta maalasin jokaisen osan irrallaan. Kolmannen kerroksen maalasin tuoli kasattuna jotta osasin nähdä myös pahimmat virhe kohdat.

Tuolista tuli yllättävän hyvä, siihen nähden etten ole oikeasti mikään käsityö ihminen sekä kärsivällinen tälläisten aikaa vievien projektien suhteen, kun ne pitäisi olla heti valmiit eikä monen päivän jälkeen.

Tuoli tulee olemaan meillä käytössä myös varatuolina ruokapöydän ympärillä kun vieraita saapuu isompi määrä. Mutta toistaiseksi tämä tuoli saa majailla esikoisen huoneessa kunnes löydän sille arvokkaaman paikan kodistamme :)

Ihanaa nyt on jo torstai ja viikonloppuna vietetään halloweenia. Tosin meidän perheessä sitä taidetaan vietää rauhakseltaan nauttien yhdessä olosta ja varmasti piipahdamme katsomassa kynttilämerta hautuumaalla :)

Ihanaa kun tulit taas lukemaan blogiani! <3

-Jessica-

maanantai 26. lokakuuta 2015

Hirsitalon terveellisyys

Ihanaa lokakuun viimeistä viikkoa!

Nyt päätin hieman puhua Hirsitalosta ja materiaali valinnoista. Nämä ovat varmasti monelle hirsitalo rakentajalle paljon päänvaivaa tuottavista asioista. Ja jokainen rakentaa kotinsa kuten parhaaksi näkee, ja siihen en missään nimessä tahdo ottaa kantaa.

Kun aloimme kallistua rakentamaan hirsitaloa, ei minulla tullut mikään ekolokisuus tai terveellisyys ensimmäisenä mieleen, vaan ulkonäkö.

Kun olimme valinneet hirsitalon ja sitä kautta pohjapiirroksen etsimisen myötä päädyttiin moderniin Kontion Aurinkometsään joka on yhdessä tasossa joka oli tärkein kriteerimme.


Kun päätökset oltiin tehty, aloin tutkimaan ja sain myös myyjältämme paljon tietoa Hirsitalosta ja sen terveysvaikutuksista.

Näin me siis koitimme valita mahdollisuuksien mukaan sellaiset materiaalit jotka tekevät hirsitalosta hyvän elää ja hengittää.

Eli materiaalit joita oli mietittävä ovat, katon höyrynsulku, maalit, sekä lattiamateriaali.
Tai nämä olivat ne jotka meidän tiedon mukaan jos tekee väärän valinnan, voi hirsitalon terveyshyödyt hävitä. Tai ainakin ne hieman vahingoittaa sitä mitä itse haluaa.

Me halusimme täysin hengittävän talon, joten valitsimme (tai epäilen että jopa meidän myyjämme oli laittanut meille  tavarantoimitukseen) ekovillan puhallusvillan ja hyörynsulkupaperin, mineraali/kivi tai lasivillan tilalle, sekä höyrynsulkumuvin tilalle paprein. Näin ollen seinät ja katto hengittää.
Normaalissa perustoimituksessa käsitykseni mukaan tulee höyrynsulkumuovi sekä jokin edellämainitusita villoista.
Tätä en oikein ymmärrä miksi hirsitalovalmistajat, tai ainakin Kontio edes lähtee toimittamaan kyseisiä materiaaleja. 
Kun hirsitalon idea kuitenkin kaikilta osin olisi tämä hengittävyys.
Itse en ole mikään rakennusalan ammattilainen, niin en osaa sen enempää kertoa miten tuo muovi/villa sitten toimii ja miksi siihen ratkaisuun on päädytty perustoimituksen osalta.



Jos joku miettii mitä eroa muovilla ja paperilla on, niin yksinkertainen esimerkki jonka perusteella minäkin näitä asioita pohdein. Kumpaan sinun on helpompi hengittää muovipussiin vaiko paperipussiin. Aivan, paperipussiin.

Toinen oli todella haastava, eikä tämä vaihtoehto ehkä olekkaan se paras. Sillä tästä ollaan montaa mieltä, mikä maali sipii parhaiten hirsitaloon.
Sen minäkin olin kuullut että punamulta olisi paras, mutta tutkittuani sain selville että näin ei sittenkään olisi (tiedä sitten mikä on totuus).
No tutkittuani asiaa, päädyimme sisäseinien osalta ULAAN ja ulkoseiniin tuli Tikkurilan Winha. Toki kaikki seinät oltiin heti asennuksen jälkeen käsitelty Tikkurilan valttipohjuste eli hirsitaloihin tarkoitettu suoja-aineella.
Jonkun mielestä tämä voi olla väärä vaihtoehto. Mutta meidän kovan turkimisen jälkeen uskoimme päätyvämme oikeaan ratkaisuun.  




Kolmantena olisi lattiamateriaalin valinta, kaikken parhain valinta olisi täys puu tai parketti. Mutta me päädyimme nyt laminaattiin, koirien takia. Sekä laminaatti on halvempi vaihtaa useammankin kerran kuin taas laadukkaan parketin hinta.
Saimme todella edullisen erän laminaattia, jonka valitsimme. Ja jo silloin tiedimme että se ei kovin laadukas ole, mutta hyvillä mielin voin sen vaihtaa viiden vuoden päästä :D
No nyt se laminaatti on tehnyt jo tenät ja saumat ovat murtuneet ja natisee ja nitisee. Vaikka kunnon liikuntasaumat jokapaikassa yms.



Teimme laminaatista reklamastion, vastauksen saatuamme olisi kopinasuoja (en tiedä oikeaa nimeä) alle olisi pitänyt vielä laittaa asennusmuovi. Näin ollen reklamaatiomme ei mennyt läpi. 
Noh eipä se katastrooffi ole, kuten sanoin tiesimme laminaatin olevan huonolaatuista.
Tosin tiedän tasan tarkkaan että laminaatin saumojen murtuminen ja muut ongelmat eivät johdu siitä muovista. Mutta näin sai tavaran maahantuoja pestyä kätensä. Tosin myyjä teki pienoisen virheen ettei myynyt meille tota kyseistä muvia kun lattiamateriaalit olimme ostamassa, laminaatit ja kopinasuojat myi mutta ei tuota muovia :D Joten varmasti tekin ymmärrätte että kun sitä wi normaalistikkaan asenneta.

No saampahan parinvuoden päästä uuden lattian. Tämä menee vallan hyvin vielä, ja saavat koirat ja lapset melskata niin paljon kun sielu sietää. Ei yarvitse säästellä.

Nyt ei tule mieleeni muita asioita, ainakaan sellaisia joita itse otin huomioon näiden terveysvaikutsen osalta. 
Mutta saa komentoida jos tiedät jonkun muun asian joka olisi pitänyt huomioida niin saa laittaa viestiä. Niin katsotaan miten olemme me tehneet tämän ratkaisun.

Ihanaa kun teitä uusia lukijoita on tullut, olen todella kiitollinen etten vain höpise täällä yksikseni vaan saan jakaa nämä juuri teidän kanssa <3 :)

Aurinkoista maanantain jatkoa kaikille! Me menemme kuusiaita puuhiin pihalle!

-Jessica


sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Sängyn ja tuolin DIY projekti

Ihanaa sunnuntai iltaa kaikille! :)

Viikko on vierähtänyt kun siivillä, ollut aika paljon menoa koko viikon. Blogin kirjoittaminen jäänyt.

Seuraava projektini näkyy tässä, esikoisen huoneen sängyn sekä aarteeni jonka sain napattua vanhempieni luota Artekin 69 tuoli joka on jo pahasti kulunut. 

Sänkyä ostaessani halusin tälläisen kuultovalkean sängyn, mutta alusta asti minun piti nämä tummeman puun väriset kohdat maalata. Mutta sekin on viivästynyt jo vuodella, kuten kaikki projektini.. Aina pitänyt tehdä, mutta inspistä ei ole löytynyt.

Nyt sitten pohdittuani, päätin että sänky saa kokonaan uuden värin. Kuultovalkea maalataan kokonaan peittävän valkoiseksi, ja nämä päädyt maalaan mustaksi.

Artekin tuoli tulee samaan myös uuden värityksen, mutta värin kanssa en ole vielä päättänyt teenkö siitä valkoisen vai mustan. Kaksiväristä en siitä halua.

Projektia hieman helpottaisi autotalli tms varasto jossa hiontatyön pystyisin helposti tekemään poistumatta kotoolta. Mutta meillä ei sellaista tilaa nyt ole, eikä vielä lähitulevaisuudessakaan.
Varsinkin nyt kun nuo säät ovat menneet ikävään suuntaan, niin pihalla on hieman hankala hionta hommia tehdä. 

Mutta onneksi tuossa naapurissa on perheeni halli, jossa voin tämän projektin toteuttaa. Mutta olisihan se mukavampi ettei kotoota tarvitsisi poistua.

Toivottavasti pystyn loppuviikosta teille jo näyttämään valmiit huonekalut muutoksen jälkeen.

Ihanaa sunnuntai illan jatkoa ja mukavaa alkavaa viikkoa :)

-Jessica

P.s teksti on kirjoitettu puhelimella, pahoittilemut siis jos on huonosti rivivälit yms.



sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Hieman erillainen viikonloppu

Meillä tämä viikonloppu ollut hieman erillainen, olemme saaneet viikonloppu vieraiksi nuoremman koiramme kera hänen kolmen pentunsa. Nämä ovat tällässiä one in a lifetime juttuja. Kuinka onnekkaita olemmekaan kun saamme nämä pennut tänne, ja saamme rutistella ja halailla heitä mielinmäärin. Ja hyvähän se on pentujenkin alusta asti tottua lapsiin ja vilinään ja vilskeeseen jota meidän huushollista kyllä löytyy.


Normaalisti meillä on jotain projektia joka viikonloppu, jos ei omassa kodissa/pihapiirissä, niin naapurissa asuu kouralinen sukulaisia joiden luona löytyy aina jotain tekemistä. Me emme siis harvemmin perjantai iltana kun työviikko pulkassa heitetä hanskoja narikkaan että vain nautiskeltaisiin tai käytäisi kyläilemässä tai metsälenkeillä tms. Mikä kyllä olisi aivan ihanaa.. <3

Nyt kun oli rauhallinen lauantaipäivä ja emme tehneet mitään, niin oli oiva tilaisuus kun mieskin kotona, joten minulla siinä suhteessa kädet vapaana. Joten päätin leipua hieman pullaa. Viime kereasta onkin jo vierähtänyt aivan liian pitkä aika. Nyt on sitten pakkasessakin kahvipullaa vieraille, tiedän että ne on jo parissa viikossa hävinneet. Mutta josko sitä ottaisi tavaksi joka toinen viikko leipoa, niin ei tarvitsisi joka kerta tehdä niin hervotonta taikinaa :D
Tällä kertaa tein perus korvapuusteja, ja kokeilumielessä suklaapullia. Mutta jälkimmäiset nyt ei ollut sellaisia joita olin kuvitellut niiden olevan. Noh ehkä seuraavalla kerralla parempi tuuri.



Noh tänä aamuna sitten kuitenkin tuntui että johan tässä on maattu jo tarpeeksi, emme oikein osaa olla tekemättä mitään. Kun kuitenkin kaikki paikat hieman rempallaan, varsinkin pihat.No niitä tehdään pikkuhiljaa, ja kun kaikkea tehdään aina sieltä täältä ja tuolta. Eikä tehdä kaikkia kerralla kuntoon, niin kaaos on valmis :D Ja aina joutuu purkamaan jonkin osan, kun on keksitty toinen asia.

Nyt vuoroon sitten tuli kuusiaita jonka olemme istuttaneet jo viime keväänä pihatiemme toiselle puolelle, naapurimme ja meidän pihamme väliin.


Jo viime kesänä nämä meidän pihamiehet nostivat meidän pihatien sitten heti melkein sen jälkeen kun olimme kuusiaidan istuttanut, joten se jäin aivan kamalaan monttuun. Johon miehenikin talvella sitten päätti ajaa kuorma-autolla :D Nekin jäljet ovat korjaamatta.
Onneksi kuusiaita on vasta vuoden vanha niin sen pystyy hyvin vielä nostamaan, varsinkin näin syksyllä kun ovat lepotilassa ja ei ole paahdetta. Joten ne voivatkin muutamanpäivän olla ilman että ne joutuisi istuttamaan valeeseen.
Meillä on sinäänsä onni että kaivinkone löytyy pihasta ja kauhakuormaaja, niin jos keksimme tälläisiä pikku projekteja, niin niitä pystyy kyllä tekemään ihan itsekseen. Mutta materiaalihan se ongelma on, se on niin kamalan kallista.


 Ja kun talon lainarahat ovat kuihtuneet jo aikapäivää sitten, niin ei sitä ole monia tonneja laittaa pelkkiin multakuormiin saati kasveihin, ja varsinkin kun olen itse kotona ja mies vaan tienaa meillä. Niin kyllä se kaikki raha menee aivan johonkin muuhun kun pihan rakentamiseen, tai autokatoksen tekemiseen, saati kodin sisutamiseen

Nyt sitten on kuusiaita nostettu ylös ja meillä oli varastossa tähän sopivaa multamaata, joka nyt ei aivan priimaa ole. Mutta tähän kuusiaitaan juuri sopivaa tavaraa. Kalkitsen ja lannoitan mullan vielä ennen kun käyn istutuspuuhiin, Näin ainakin saadaan siihen hyvät lähtökohdat.





Minua on kauan ärsyttänyt juuri tämä meidän pihatie kun se on niin keskeneräinen, ja ei ole viihtyisä. Puuttuu valot ja juuri tämä viidakossa kasvanut kuusiaita ollut aivan kamala.

Kun muutimme meidän tärkein prioriteetti pihalle oli saada nurmikot vihertämään ja kasvamaan, kun on koirat ja pieni lapsi. Näin saimme hänelle hyvät oltavat myös leikkiä pihalla. Muita kasvihommia sitten kerkiää myöhemmin, joten kaivoimme puunkuopat ja multasimme ne. Tosin kyllä niissäkin jo puut kasvaa.. :D

Kun saamme kuusiaidan istutettua uudestaan, ja ennenkun päälystämme pihatiemme uudella paremmalla kivituhkalla, niin kaivamme vielä uran pihan puoleiselle reunalle, johon olemme vihdoin ostaneen pollari valaisimet, jotka nyt olisi tarkoitus saada pikinmitien toimintaan ja valaisemaan pihaa. Näin tämä sisäänkäyti pihatie saisi sen kaipaamansa komeuden, Ja kuusiaita saisi nyt rauhassa kasvaa.

Loppuilta meneekin vielä pentuja haliessa ja rutistaessa, sillä he lähtevät myöhään tänä iltana vielä takas kasvattajalleen. Vielä kolme viikkoa myös tämä äitikoira on heidän kanssaaa, ja sitten tulisi Wella kotiin. Johan se on ollut jo kohta kaksi kuukautta poissa meidän luotamme.





Hieman erillainen postaus. Mutta kiva välillä kirjoitella meidän arjesta, ja touhuista.

Ihanaa sunnuntai iltaa kaikille! Nauttikaa, ja lähtekää virkeinmielin seuraavaan viikkoon :) Kohta on jo perjantai <3

-Jessica-

lauantai 17. lokakuuta 2015

Ostoksia DOMDOM- sisustusliikkeestä.

Ihanaa viikonloppu huomenta teille kaikille!
Kerroin teille viimeksi kun sain mieheltäni synttärilahjaksi lahjakortin Tamperelaiseen DOMDOMsisustusliikkeeseen, ja vihdoin posti toi odottamani paketin.

Nyt on sitten tuotteet löytänyt oman paikkanssa kodissamme, ja olen totaallisen rakastunut.
Olen jo pitkään ihaillut näitä ihania paperipussukkoita joita käytetään sisustukseen. Kun olen tutkaillut, niin itse tulen hieman jälkijunassa näiden kanssa. Mutta vastahan aloitin, enkä ollut kyseisiin pussukoihin kyllä törmännytkään. En tosin ole kierrellytkään missään sisustusliikkeissä tai vastaavissa viimeiseen vuoteen.

Laitetaan nyt samoin tein kuvia näistä jotta tiedätte mistä puhun.

Ensimmäiseksi esittelyyn tulee UASHMAMA pienin pussukka, joka löysi paikkansa olohuoneen pöydältä. Näin syksyn tullen laitoin sisälle Callunan koristamaan ja tuomaan viihtyisyyttä.
Hieman muuten ärsyttävää kun pöytäliina joka kuvassa näkyy,, minulla on niitä monia. Ja kaikki tekee tollaissein inhottavan taitteen tuohon keskelle, en todellakaan ymmärrä miksi sellaisset tulee ja en saa niitä edes silittämällä pois. Voisi kuvitella että kuivatan ne väärin, mutta ihan päädyistä on aina roikkumassa jotta mitään ryppyjä ei tule. Onko muilla samanlaista ongelmaa?



 Ostin myös hieman isomman paperipussukan, johon myös laitoin callunat, ja tämä löysi paikkansa meidän ruokahuoneen pöydältä.





Olen totaallisen rakastunut näihin, ehkä ostan vielä harmaan värisenä kyseisiä pussukoita.

Tilasin lastenhuoneeseen hieman toisenlaisen paperipussin, joka tuli lelujen säilytykseen. Tämä on TellKiddo merkkinen, ja kuoseja oli monia. Mutta tämä aakkoskuosi oli minun suosikkini.Saas nähdä kuinka kauan tämä on ehjänä, vai joudunko korjaaamaan tämän esikoisen huoneeseen kun pikku vipeltäjä alkaa repimään.




Keittiöön toistaiseksi laitoin koristamaan tämän seuraavan ihanuuden. House Doctorin Square kynttelikön, johon hain hieman rekvisiittaa vanhempieni pihalta jossa näitä ihania suuria käpyjä.

En ole koskaan ollut kruunukynttilöiden ystävä. Mutta nyt jotenkin olen täysin rakastunut niihin, johtuukon tämäkin tästä uudesta inspiraatiosta jossa on monessa eri somisteessa joista haaveilen kyseisiä kynttilöitä. Olen kai aina ajatellut että se on aikuisten juttu, mutta mikäs minä nyt olen nykyään. AIKUINEN, se todellisuus on kait hyväksyttävä että en ole mikään nuori teini enään :D

Keittiöön tilasin Mayn mustan pienen metallikorin, johon on tarkoitus saada näitä ihania mustavalkoisia purkkeja. Käsisaippuaa ja tiskiainetta. Nyt korissa koristaa Dermoshopin keittiösaippua ja gantin käsipyyhe.









Ihanaa viikonloppua kaikille!! :)

-Jessica-

tiistai 13. lokakuuta 2015

Kylpyhuoneen muutos

Lupailin jo sunnuntaiksi postausta Facebook sivuillani, mutta aina ei mene niinkuin trömsöössä. Niinkuin ei meilläkään tällä kertaa. Pienestä kalusteiden maalamisesta, tulikin koko kylpyhuoneen listojen ja uusien kalusteiden muutos :D Lapsiperheessä näitä vaan ei saa totetutettua ihan liukuhihnalla. Myös viikonloppu ja alkuviikko on ollut aika rankka myös itselleni. Olen viimeiset kolme viikkoa juossut pää kolmantena jalkana ympäri kämppää ja tehnyt täydellä teholla kaikkea, niin nyt tuli väsähdys. Ehkä hyvä niin että antoi itselle luvan hieman vetää henkeä. Syytin kyllä vahvaa antibioottikuuria tästä, se minut väsytti ;DD

No mennään kuitenkin asiaan: KYLPYHUONE


Ajatukseni lähti kun perjantai iltana kuvailin kylpyhuonetta ja saunaa, ja siitä se ajatus sitten lähti.


Näitä kuvia kuvailin perjantai iltana



Ja tämä kuva herätti ajatuksen....



Harvian puukiuas, ja kivilaatta taustana.



Saunan lauteet ovat täysin mieheni ja hänen setänsä käden jälkeä. Ei voi kuin olla tyytyväinen <3



Päätin maalata meidän kylpyhuoneen jakkaran joka oli edelleen puun värinen, olin siihen parafiinisuojan laittanut mutta en muuta. Sekä Ikean Molger hyllykön oli tarkoitus saada uusi väri pintaan.  Minulla oli täysin selvä visio näistä. Penkki valkoiseksi, hylly mustaksi ja tasot valkoiseksi.

No tapani mukaan, olen ihminen jonka ajatusmaailma on kaikki heti tänne ja heti, meni sitten syteen tai saveen :D Aloitin projektin lauantai iltana, ja homma oli täydessä vauhdissa. Sain penkin maalattua ja hyllykönkin kahteen kertaan.

Maalaus puuhat alkamassa.

Lauantai iltana homma näytti tältä.

Lauantai aamuksi olin päättänyt maalata hyllyn tasot valkoiseksi, ja aloinkin aamutuimaan heti teippaamaan hyllykköä että säästyisin jo mustaksi maalaamani osien tuhrimisesta.
No tämäpä sitten ei ollut niin hyvä idea kun oli kuvitellut, sillä en jaksanut hiota hyllyä, joten uskoin taas ettei sitä tarvita :D Noh kuinka arvata saataa hyllykkö oli kyllä ottanut värin mutta ei se siihen puuhun ollut tarttunut. Heitin sitten hanskat tiskiin, ja päätin etten ala hyllykköä hiomaan että on oltava sitten toinen vaihtoehto.
Selailin netistä erillaisia kuvia kylpyhuoneista, ja kappaskumaa eipä niinkään ole kuvia missä ihmiset säilyttävät kaikki pesuaineet/lasten vesilelut yms. Eihän se ole kuvauksellista :D

Muutama purnukka voi olla nätisti aseteltuna lasihyllyillä. Onko tämä sitten sitä todellisuutta??? Meillä ei ainakaan.

On muutama eri sorttia shamppoita, pesuaineita, kasvonaamioita, kuorinta voiteita ja kaikki lasten kylpylelut. Tottahan toki on hienoa että nämä ei olisi näkyvillä, mutta itse rakastan kuitenkin käytännöllisyyttä enkä ole täysin hurhatanut hifistelyyn ja tavaroiden piilotteluun joka hankaloittaa elämää. Toki jos olisin löytänyt vaihtoehtoja, niin olisi saanut ideaa.
Päätin sitten IKEAN sivuilla tutkailla, ja sieltä löyty muutama eri vaihtoehto. Eli sunnuntai iltana klo 16 minulle tuli vielä ikean reissu eteen.  Vaikka tiesin että homma ei tulisi valmiiksi sillä  aamulla olin sitten saanut päähän piston maalatakkin kaikki kylpyhuoneen listat valkoisiksi. Nämä vanhat listat olivat saman sävyiset kun saunassa paneelit, ja ajattelimme että tulee hieman yhden mukaista. Mutta listat oli huonosti öljytty ja kauheat valumat näkyi. Ja jotenkin koko kylpyhuone ole ristiriidassa, eikä sointunut mitenkään yhteen.

Tämä nyt vei muutaman päivän, kuivumisen + lasten takia,. Koko aikaa ei pysty tekemään, vaan lapsetkin otettava huomioon ja he ottavat oman aikansa kuitenkin suurimman osan päivästä. Niinkuin nytkin, kerkiän tätä kirjoittaa teille vasta iltamyöhään.

No nyt kuitenkin kaikki on valmista =) Kylpyhuone saanut uuden värin ja uuden hyllykön. Hyllykkökään ei minulle ihan sillaisenaan kelvannut, vaan halusin siihen hieman mustaa. Päätin käyttää spray maalia ja maalata muutaman korin mustaksi =)

Listat saanut valkoisen värin.

Myös saunan oven listat sai väriä, ja oven kahva maalattiin mustaksi.
Tässä tämä uusi hyllykkö :)

Moni varmasti ihmettelee miksi meillä on niin paljon listoja kylppärissä, ja miksi emme ole laatoittaneet oven ja ikkunan ympäryksiä. Niin vastaus kuuluu taas vaihteeksi HIRSITALO :D
Painuminen tapahtuu myös täällä, ja meillä todella suuret ikkunat kylppärissä, ja nämä tulevat myös elämään ja laskeutumaan. Joten listojen kanssa helpompi pelata ja siirtää kun talo on painunut, kun taas jos olisimme laatoittaneet ikkunan ja oven ympärykset ja ikkuna olisi painunut radikaalisti, niin olisi tämä kohta ollut aika ruma, ja laattaa kun ei pysty siirtämään. Ehkä me vielä joku kerta laatoitamme ne kun talo kokonaan painunut. Odottaahan tuo ikkunoiden alapuolinen kulmaus myös kylpyammetta <3 Ehkä senkin aika tulee vielä <3


Ihanaa viikkoa teille ja hyvää yötä! <3

-Jessica-

p.s Synttäripakettini saapui tänään postista, eli tiedossa postausta näistä ihanuuksista <3



torstai 8. lokakuuta 2015

Vilinää, vilskettä, yhdessäoloa ja sisustusjuttuja

Vihdoin ja viimein pääsin istahtaa koneelle ja päästä kertomaan teille kuulumisia.
Tämä viikko mennyt hieman hujauksessa. Viikonloppuna vietimme ihanaa iltapäivää ja iltaa sisarusten ja serkkujen kanssa, siskoni uudessa uima-allas paljun avajaisissa <3 :) Ai että oli ihanaa ja nautinnollista!



Alkuviikosta oli esikoisemme ensimmäinen esintyyminen muskarin merkeissä <3 Olimme katsomassa heidän konserttiaan. Hienosti poika jaksoi ja esiintyikin. Vaikka ramppikuume iskikin aluksi, mutta hienosti sinne meni silti :) 

Rakastuin aikanaan kun näin kuvia tauluista, joihin oli kirjoitettu lastenlaulujen sanoja. Ja olin ottunatkin greenshotin kyseisitä kuvista, ihan vaan että muistan sitten joskus tehdä lapsille samanlaiset =)
No hieman tarkasteltuani, nämä olivatkin kaupasta ostettuja tekstejä. Minä innoissani kiiruhdin verkkokauppaan tilaamaan, kunnes näin hinnan. Siinä jouduin muutaman kerran miettimään, sillä halusin niin kovasti niitä lapsen seinälle. Mutta järki tuli siinä kohtaa vastaan, en todellakaan voi maksaa A4 paperista 20€ + postikulut ja kehykset. En maksa, teen mielummin itse.
Tiedän että ihmiset hurahtaa tollaisiin, ja itsekkin olen syyllistynyt moisiin. Mutta nykyään rahanarvo tullut niin iholle, että järkeä on tullut omiinkin herätysostoksiin.
Oma tekemä on aina omatekemä, mutta se sopii ja käy meille aivan yhtä hyvin kuin se ostettu paperin pala.


Yllättävän kauan näiden tekemiseen loppupeleissä meni. Mutta ihan perus Wordilla nämä tehty, ilman mitään erikois fontteja. :)

Eilinen päivä meni shoppailun merkeissä, tosin vaikka vain muutamassa kaupassa kävin, niin vauvan kanssa aikaa vierähtää yllättävän kauan :D Ikeasta piti vain hakea kehykset, no matkaan tarttui uusi vessajakkara lapsille, hieman korkeampi kun aikaisempi. Sekä hyllyjä esikoisen huoneeseen, ja menin ostamaan myös muutaman lelulaatikon :)
Näistä kuvaa kunhan saan vielä yhden haettua, kun hajamielysyydessäni ostin vain kolme vaikka piti ostaa neljä.

Kodin 1 menin ostamaan hedelmä korin <3 Piipahdin myös Cobellossa, ja tulin tyhjin käsin ulos!! AJATELKAA!! Mielestäni oli aika vähän mielenkiintoista tavaraa tarjolla, ja ehkä petyin Nicholas Vahen valikoimaan joka oli erittäin pieni. Joten siitäkään tullut napattua mitään. Toki oisin voinut ostaa hyllyt tyhjiksi UASHMAMAn paperipusseja, mutta tiesin että minulla on synttärit tulossa ja olin näitä toivonut lahjaksi. Joten maltoin mieleni, ja hyvä niin. Sillä sain mieheltäni lahjakortin  domdomiin , joten saan juuri sitä mitä haluan ja minähän haluan noita ihania pussukoita :) <3 Teen heti postauksen, kun nämä ihanuudet saapuvat kotiin :)


Tänään siis vietimme syntymäpäiviäni, ihan perheen kesken. Ja kyllähän sitä menoa ja meininkiä riitti, kun 10lasta joiden ikäjakauma oli 0-8vuotiaseen!! Ihanaa kun on elämää, ja lapsilla serkkuja joiden kanssa saa touhuta <3 Tästä olen kyllä erityisen onnellinen kun ollaan näin paljon tekemissä kuitenkin sisarusten ja serkusten kanssa.

Sain myös kauan toivomani Teffalin silityskeskuksen! Siis tämä aivan unelma silitysrauta, jos yhtään silitätte enemmän tai teillä on oikeasti ryppyisiä pöytäliinoja/verhoja. Niin tähän kyllä kannattaa satsata, toivottavasti alan silittämään myös nyt enemmän myös ihan käyttövaatteita :)

Ja sain myös ihka ensimmäisen  nappulani :D <3 ..näitä tulee vielä lisää, sanokaa minun sanoneen...


 Sekä kukat, ovat niin ihania, liian vähän niitä tulee ostettua kotiin piristykseksi :)


Tämä loppuilta meneekin takkatulen äärellä odottaen yön kovia pakkasia <3

Kiitos taas teille, ihanaa kun teitä lukijoita on jo nyt paljon :)

-Jessica-

maanantai 5. lokakuuta 2015

WC pieni pintaremontti part 1

Rakennusaikamme lopussa, alkoi olla jo todella kiire päästä muuttamaan. Ja olimme tyystin unohtanut vessojen kalusteet. Päätimme ostaa väliaikaisen kaapiston,  taidettiin siitä muutama kahvipaketti maksaa. Nämä väliaikaisethan on aina ne parhaat ostokset, sillä se väliaikaisuus tuntuu kestävän pitkään. Ja niin näyttää käyden tässäkin. Tämä allaskaluste saa luvan kelvata meille nyt vielä vähän pidempäänkin.

Pahoittelen valmiiksi jo kuvien todella huonoa laatua, sillä vessan valaistuksemme on erittäin huono!

Alakaapit saaneet jo uuden päälysten pintaan.


Allaskalusteessa ei mielestäni ollut muuta hyvää kuin kaksi allaspaikkaa, väri oli kamala ja muutenkin kaappi tuntui olevan vuodelta nakki ja peruna. Kunhan saataisiin muut hommat tehtyä, niin keskittyisimme vessojen ja kodinhoitohuoneen kalusteisiin.

No viime syksynä kuitenkin kävi hieman hunosti. Minut irtisanottiin työpaikastani kaikkein pahimpaan mahdolliseen aikaan, olin neljännellä kuulla raskaana. Olin keväällä palannut töihin esikoisemme hoitovapaalta, niin kuinka arvata saattaa liiton työttömyysturva ei ollut kerennyt karttumaan vaadittavaa 6kk.  Meidän maailma romahti, mutta kuten kaikesta selviää, niinkuin tästäkin. Toki kaikki suunitelmamme menivät uusiksi, ja kaikki vessojen/kodinhoitohuoneiden sekä autokatoksen ja muutkin keskeneräiset hommat sai jäädä tulevaisuuteen. Nyt oli vain selvittävä laskuista, lainoista ja saatava vielä ruokaa pöytään.

Olen kuitenkin nyt äitiyslomalla ja tulen olemaan lapsien kanssa kotona vielä pitkään, haaveeni on olla ainakin syksyyn 2017. Joten suuri investointeja sekä lisälainoja ei voida ottaa. Nämä meidän pintaremontit nyt kuitenkin pystytään tekemään, sillä ne eivät ole isoja investointeja, kun itse kuitenkin teemme asiat. Se vaatii siis investointia ainoastaan meistä itsestämme.

WC kalusteina oli kamala ruskea, ja nyt se saatiin vihdoin ja viimein peittoon. Kävin ostamassa Bauhausista DC-fixiä väriksi valtisin kiiltävän valkoisen.
Tämähän oli mukavaa pientä hommaa, ja heti tuli WCstä valoisampi.

Koko kaappi saanut nyt DC-Fixin päälle


Tarkoituksemme on jatkaa vessa projektia maalamalla seinät kokonaan valkoisiksi, pieni mahdollisuus on laittaa ehkä hieman harmaata. Vai mitä mieltä olette?
Sillä kattokin tulee saamaan samalla maalamisella uuden värin, maalammeko sen valkoiseksi vai olisiko jokin muu väri hyvä?

Uudet valotkin pitäisi ostaa, tähän saa antaa vinkkejä minkälaista valoa teidän vessoista löytyy ja voitteko suositella jotakin tiettyä spottia?
Spotit tarvitsee olla LED-polttimoilla.
Peilien yläpuolelle tarvitsisi myös jonkun valaisimen, virtajohtokin pilkottaa valmiina odottaen valaisinta.

Ihanaa oli tänään vielä nauttia ihanasta auringon paisteesta, sillä huomenna se taitaa muuttua syksyisemmäksi!
Ihanaa viikonalkua teille <3

-Jessica-






sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tehdyt muutokset sisustukseen


Kun aikaisemmissa postauksissa olen kertonut vain että mitä pitää tehdä, niin mukavampi on näyttää jo tehtyjä muutoksia.
Makuuhuoneemme oli pitkään näillä sisustustekstiileillä käytössä, vanhassa kodissamme ja tässäkin. Kaipasin tähän muutosta. Rakastin ja tykkään edelleen tästä tumman harmaasta Luhdan (Tuuli) päiväpeitteestä, mutta halusin raikkautta ja harmoniaa makuuhuoneeseen. 

Aluksi sainkin ikuisuus projektin valmiiksi, nimittäin vanhan oven josta tuli meille sängynpääty. Tähän olen erittäin tyytyväinen. Siitä se ajatus lähti sitten purkautumaan. Hain uutta päiväpeittoa, olisin halunnut Luhdalta samaisen päiväpeitteen, mutta valkoisena, sitä ei vaan löytynyt mistään oikean kokoisena.  Kriteerini oli saada valkoinen peite, kiiltävällä pinnalla. Tämä oli ehdoton, sillä meillä koirat jotka makoilevat sängyllä ja samoin itse siellä välillä köllötellään. Muun tyyppinen peite olisi ajan kanssa nukkaantunut saaden aikaan tunkkaisen vaikutelman.

Löysin Anttilasta Klaara peitteen sopuhintaan. Huoneen ilme muuttui saman tien. Vihreät isot tyynytkin sai siirtyä alta pois, ja toin olohuoneesta muutamat uudet tyynyt tilalle. Sivuverhoja oli neljä, reunimmaiset vihreät poistin myös kokonaan,  jätin ainoastaan nämä vaaleat pimennysverhot. Kuopuksemme pinnasängyn siirsin myös pois sänkymme vierestä, vaikkakaan se ei ihan täydellisellä paikalla olekaan, vaan tulee hieman seinästä yli oven suulle, mutta muita vaihtoehtoja tähän nyt ei ole. Sillä en vielä halua siirtää 5kk ikäistä vauvaa omaan huoneeseen nukkumaan.



Työhuone muuttui jo keväällä, ennen vauvan syntymää. Myin kirjahyllyt pois, ja pakkasin kirjat pahvilaatikoihin ja vein varastoon. Muutama oleellinen kirja töihin liittyen jäi eteisen ylähyllyille josta ne on sitten tarpeen tullen löydettävissä. Siirsimme vierashuoneesta sohvan ja muutimme työpöydän paikkaa. 
Työhuone aikaisemmin.
                                                                         
Etsinnässä minulla oli löytää ehdottomasti Ikean valmistama kaapisto liukuovilla tähän huoneeseen, ja sen löysinkin tori.fi ihmeen kaupalla. Sillä kyseinen lipaston valmistus on jo loppunut, harmi.

Työhuone on nyt kuvan kaltainen, printterit, skannerit sekä tietyt paperit ovat esillä, toki olisi ihanaa saada nämä piiloon, tavaran määrä vaan on valtava ja kaapit täynnä mappeja ja muita tärkeitä papereita ja työhön liittyviä juttuja.  Meillä molemmilla, miehellä ja minulla on yritys, joten työhuone on MUST meidän perheessä ja muuta toimistotilaa meillä ei kodin ulkopuolella ole. Kirjaimellisesti tämä on kotitoimisto ja sen näköinen. Mutta omasta mielestä hillitty ja rauhallinen kuitenkin, siihen nähden että mappeja/kirjoja ja työssä käytettävää materiaalia on paljon.
Jos teillä lukijoilla olisi kuitenkin antaa jotain vinkkejä printtereille/skannereille/ paperijärjestelijöille, mielellään otan vinkkejä vastaan.

Olohuoneessamme oli aikaisemmin Ikean Ektrop sohva harmailla päällisillä, mutta päälisten pesussa tapahtui kutistuminen, ja sain vihdoin haluamani valkoiset päälliset, vaikkakin niitä pelkäsin kamalasti lapsi/koiraperheessä. Yllättävän hyvin ne kestivät ja suuremmilta likaantumisilta vältytttiin. Ensimmäinen uusi huonekalu jonka ostin oli sohvapöytä, löysin aivan ihanan täyspuu pöydän muistaakseni hobbyhalista, ja se tuli tuomaan tunnelmaa. (Tämän uuden inspiraation myötä, sohvapöytä ei sovi niin kuin haluisin, mutta pöytä oli kallis joten en nyt ensimmäisenä ole sitä laittamassa vaihtoon. Kuitenkin se käy tähän ilman suurempia ongelmia.)
Olohuone muuton yhteydessä.
                                                   
Kuitenkin pian huomasimme että olohuoneemme kaipaa toista sohvaa, tai nojatuoleja. Istumatilaa oli aivan liian vähän. Viettäessämme lapsien syntymäpäiväjuhlia niin pakolliset isovanhemmat, sisarukset sekä serkut tekevät 24henkilöä, tähän lisäksi kummit ja ystävät lapsineen on aivan mieletön määrä. Toki vieläkään istumapaikkoja kaikille ei ole, mutta kyllä sitä pyllynsä aina jonnekin saa, ja lisätuoleja on näinä päivinä sitten hiukan enemmän. 
Olohuone, uuden sohvanpäällisen jälkeen.
                                                      
Pohdimme joko ostavamme toisen Ektrop sohvan, mutta jotenkin mielessäni oli kaipuu aivan uudelle sohvalle. Joten kiertelimme eri liikkeitä, etsiessämme meille sitä oikeaa sohvaa. Kriteerit olivat että ostamme sellaisen sohvan joka kestää, elikkä sohvan käyttöikä, laatu, lapsiperheelle sopiva joka on myös tyylikäs ja tukeva istua vieraidenkin. Löysimmekin Pohjanmaankalusteen malistosta Multico sohvan, ja siihen valtsimme Annalan bax12 kankaan. Tähän satsattiin nyt sitten niin, että ei tarvitsisi heti viiden vuoden päästä olla ostamassa uutta sohvaa. (Toki tällä hetkellä joudumme riitelemään valmistajan kanssa muutamasta virheestä, mutta toivottavasti voin pian teille postata että sohvamme kaksi istuintyynyä on vaihdettu uusiin <3 ).
Nykyinen olohuoneen sisustus.
                                                   
Matot ovat iso osa sisustusta. Mutta haasteelliseksi tekee konttaava vauva + karvaiset koirat joista lähtee paljon karvaa. Nyt oli aika ostaa uusi matto, vanha mattomme oli ihana mutta siiinä alkoi näkyä jo käyttöikä ja narut irtosivat ja kulkeutuivat sukkiemme mukana ympäri kämppää. Ja matto oli myös hyvästä imuroinnista huolimatta täynnä koirankarvaa. Uuden maton kriteerit oli vauvaystävällinen, sekä helppo imuroida ja pestä. Ostinkin askosta puuvilla maton, mutta heti kun laitoin sen lattialle en tykännyt siitä. Siinä oli punaiset tähdet, jotka hyökkäsivät silmääni. Kesän se sai olla lattialla, kunnes löysin äidiltäni uuden maton jonka hän oli juuri ostanut, mutta olikin ollut heille liian pieni.  Halusin tämän maton, ja vein sen kotiin, ja EI ei se sopinut. Kunnes itselläni tuli *pinG* välähdys, ja siitä se lähti. Ja tästä kerroin ensimmäisessä postauksessa.

Samalla karsein pöydiltä tavaraa pois, ja laitoin myyntiin. Vaikka rakastan esineitä olevan esillä, en toki liikaa. Ahdistun jos pöydät/hyllyt notkuvat kaiken maailman krääsää. Keittiöstä laitoin kaiken piiloon, niin leivät/leikkuulaudat ja leivänpaahtimet. Ne mahtuivat onneksi laatikoihin siististi, josta ne on helpposti saatavilla. Roinakoriksi kutsuvamme korikin sai lähteä, se löysi paikan vetolaatikoistamme, jossa meillä on muutenkin kynät/muistilehdet yleishyödykkeet.

Tällä piensälän poistamisella saa tehtyä todella paljon, joten suosittelen teillekin lukijat jos kamppailette samojen asioiden kanssa kun minä. Älkää säilökö tavaroita tai mitään takan päällä, itsekin poistin kynttilät sieltä. Freessi tunnelma näin pienellä asialla. Keittiöstä kannattaa myös karsia turha pois, ja jos mahdollista niin laittaa yhdestälaatiksota/kaapista leipälaatikko J Toki käytännöllinen pitää olla, että tiettyjen asioiden on mielestäni oltava esillä. Mutta nekin voi olla kauniisti.
Kiitoksia taas, ja jos teillä on jotain vinkkejä ja mielipiteitä. Otan niitä mielellään vastaan!
Ihanaa sunnuntai illan jatkoa <3
-Jessica-