torstai 11. helmikuuta 2016

Autokatos projekti alkoi

Heippa,
Sateista loppuviikkoa kaikille, on kyllä todella mälsä keli tuolla ulkona, hulluksihan tässä meinaa tulla kun ulos ei pääse, saati että siellä saisi mitään tehtyä.
Noh ensiviikolla meille on luvassa erittäin lumiset maisemat sillä perheemme nokka suuntaa kohti leviä <3

Väläyttelinkin jo viime postauksessa meidän autokatosprojektista joka alkaa, viikonloppuna mies sai itseasiassa rungon pystyyn kahta pilaria lukuunottamatta :) Kuvittelin että meille tulee kiire tämän suhteen, kun kattotuolit oli tarkoitus saapua viikolla 9. Tarkoitus olisi saada ne heti asenettua, ettei turhaan tarvitsisi säilöä niitä. Mikään kiirehän meillä ei tullutkaan, kun homma on nyt sillä mallilla että tuolit voisikin tulla jo nyt, ja ne saisi asenettua. Joten aikastimme saapumista, ja saavatkin tulla jo viikolla 8, kun saavumme kotiin.
Toki kaikkea pystyisi tekemään, vaikka kattotuoleja ei olisikaan. Tuulensuoja levyjen asennukset, varaston täytöt yms. Mutta tämä surkea keli ei oikein mieli tuonne ulos lähteä näitä naputtelemaan. Eihn niiden kanssa kiire ole, parempi vain odotella parempia kelejä, ettei tuulensuojat ihan turhaan kastuisi kovin pitkään. Hirsipaneeleita emme ole vielä tilannut, mutta nekin pitäisi tässä kohta tilata, jotta saataisiin katos kesäänmennessä valmiiksi, DEADLINE tulee olemaan heinäkuu kun toivottavasti vietemme uuden tulokkaan ristiäisiä silloin.

Tämä katos rakennetaan täysin pitkästä tavarasta, hieman hartiapankin tyyliin, kuitenkin suhtnopealla aikataululla. Meillä oli kuitenkin perustukset ja salaojat jo tehtynä katokseen. Puutavaraakin löytyi rungon osalta ihan varastosta, muutama palkki jouduttiin tilaamaan tässä vaiheessa. Katon aluslaudoituskin sahattiin viime kesänä, ja laudat ovat mieheni mummolassa kuivumassa, nekin siis ovat valmiina kun saadaan kattotuolit asennettua ja muut hommat tehtyä. Meneehän tähän joka tapauksessa useampi euro, mutta ei kuitenkaan niin montaa kuin se että olisimme tilanneet paketin kuvien mukaan.

Paljastan tässä nyt julkisivu kuvat, sekä nykytilanteen. Julkisivukuvista poiketen takaosaan tulee kolme pilaria, ja katto jatkuu n. 1,5m sekä ikkunat jätetään kokonaan pois.

Julkkari kuvat


Julkkari kuvat 2.


Nykyhetki


Nykyhetki

Katos jatkaa samaa linjaa talomme kanssa, vino katto, hirsipanelointi sekä sama värimaailma. Katokseen tulee lämmin varasto, johon tulemme vetämään lattialämmityksen kevään aikana. Putket unohtui vetää rakennusaikana, mutta onneksi meiltä löytyy tästä koneita ja miehiä joten se ei ole ongelma eikä iso työ. Hieman joutuu kiveystä purkamaan, ja putkia vetämään. Samalla vedämme vesiputken myös, jotta saamme vesipostin myös katokseen.  Tähän saadaan nyt se meidän kaipaamme lisäneliöt varastotilaan ja vielä lämpimää sellaista.

Ihanaa loppuviikkoa kaikille, kyllähän se taisi luvata tänne eteläänkin hieman pakastuvaa sekä lumisadetta! <3

1 kommentti:

  1. Tuosta tulee varmasti hieno. Ihanaa, että edistyy. Meillä on myös varasto rakentumassa. Palo-ovet vielä täytyisi valita ja hankkia. En malta odottaa, että pääsee jo viemään sitä ylimääräistä tavaraa sinne säilöön. Autokatos tulee siihen samaan. https://www.vasmet.fi/tuotteet/teraspalo-ovet

    VastaaPoista