perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kotimme mainoskuvaus

Ihanaa perjantaita kaikille, viikonloppu alkaa :) <3

Edelisessä postauksessa kerroinkin teille kotimme mainostoimiston kuvauksista. Kerron hieman meidän valmisteluista kuvauksia varten sekä muutaman sanan kuvauksista.

Torstai aamu oli aikamoinen hulabaloo, jotenkin tuntui että lapset sotkivat enemmän kuin koskaan normaalisti, tai niin minusta ainakin tuntui. Varsinkin kun kuopus keksi  vielä tiputtaa kaikki tavarat hoitopöydältä, joten siitä se siivo vasta tulikin. No kaikesta kuitenkin selvittiin ja koti oli valmis juuri ennen kuvausten alkamista.

Valmistautuminen:

Maanantaina siivosimme kodin tavarat paikoilleen jotta siivoojien oli helppo tarttua tuumasta toimeen. 

Tiistaina kävi siivoojat siivoomassa kotimme pinnat, ei tosin ikkunoita. Niitä tykkään pestä itsekkin, mutta ehkä hieman lähempänä kevättä otan sen urakan työnalle.

Keskiviikkona tuuletin petivaatteet sekä siivosimme hieman pihapiiriä, mutta eihän siitä kovin viihtyisää saanut, autokatos projekti kun on nyt pahasti työnalla. Sekä lasten lelut oli pahasti jäätynyt lumihankeen, joten en niitä lähtenyt repimään, tuho olisi ollut liian suuri. Kuitenkin ne olisi halkeillut.
Olin jo syksyllä siivonnut suurimman osan pihaleluista varastoon, mutta huonon talven osalta otimme niitä esille, mutta se talvi sitten tulikin joten voitte vaan arvata mihin ne lelut jäivät :D

Tämä kuvaus ajankohta oli ehkä syksyn jälkeen huonoin mahdollinen, ulkona on vielä kuitenkin niin paljon pakkasta joten en uskalla vielä narsisseja laittaa ulos. Joten pihamaan stailausta en tehnyt, ja pihakalusteetkin on kerätty yhteen nippuun joka ei todellakaan ole näyttävä.

Olin kuitenkin asennoitunut siihen että kuvaukset toteutetaan sisällä, ja ulkokuvaukset voitaisiin tehdä keväällä/kesällä.
Vaikka piha nyt ei todellakaan ole siinä edustuskunnossa johon tässä olisi tarkoitus, mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa...

Torstaina sitten aamutuimaan karsein kaiken ylimääräsen turhakkeen piiloon kaappeihin, yllättävän paljon sellaista kyllä pöydällä lojuu jotka tosiaan ovat aivan turhia. Vaikka moni meillä vieraillut varmaan toista mieltä, että olen jo karsinut kaiken pöydiltä pois. Mutta ehei, en omasta mielestäni... :D

Tämä tietääkin että kevään aikana on taas käytävä kaapit läpi ja hävitettävä/myytävä ylimäärästä tavaraa pois. En voi sietää että kaapit pursuaa roinasta, vaan kaapeissakin on oltava järjestys.

Tosiaan josko vihdoin pääsisimme aiheeseen:

Mainostoimisto Jade tuli kuvaamaan kotimme heidän listoilleen torstaina, eli ideana on: He tarjoavat kotiamme heidän asiakkaileen jotka mahdollisesti haluavat tulla kuvaamaan tuotteitaan meille.
Esimerkiksi:
Yritys haluaa mainostaa makaroonia, joten he kokkailevat sitä jonkun henkilön keittiössä, ja me voimme antaa näin keittiömme heidän käyttöönsä, korvausta vastaan :) 

(Mainostoimisto Jade muuten hakee jatkuvasti uusia koteja heidän listoileen, eteläsuomesta periaatteessa pk-seutu helsingistä noin. 50km säteellä.)

Kun kuvaaja saapui vihdoin kotiimme, itselleni tuli kyllä hieman vaivautunut olo. Kamalaa kun toinen ihminen kuvaa kodissasi, varsinkin kun tiedä mistä kulmista hän kuvaa ja osaako hän kuvata näyttävät kuvat saaden "virheet" piiloon, tämä tunne valtaa mieleni edelleenkin. Varsinkin kun he kuvasivat vielä ulkonakin, järkyttävää!! Mutta ei sille mahda mitään, mainistsin vain että tulkaa kesällä kuvaamaan uudelleen :D

Kuvaukset kestivät kolme tuntia, joten aika pitkä aika se tosiaan oli varsinkin kun lapset olivat mukana kuvioissa puolitoista tuntia kuvauksen lopusta. Jouduimme piileskelemään jo kuvatuissa huoneissa, ja pitihän lapsia syöttääkkin. 

Mikään rupattelu sessio ei ollut, vaan kuvaaja teki työtään eikä kamalasti höpötellyt. Joten itse kuvauksista en voi kamalasti kertoa kun ei niistä ole oikeastaan mitään kerrottavaa.

Napsein hieman itsekkin kuvia, joten niitä tässä alhaalla.

Kevättä kotiin

Kuopuksen huone

Työhuone (tarkkaavaiset huomaakin että sohva on lähtenyt ja kaappi tullut tilalle)


.


Tässä ne viime postauksesta jääneet tekotulppaanit.

.

Kylppäristä

Saunaa.

Pikkuvessa.


Oikein ihanaa viikonloppua kaikille, meillä jatkuu sairastelu omalta osalta, ja mieskin on saanut omakseen kyseisen taudin. Huomenna olisi yhdet tupaantuliaiset, mutta saa nähdä mikä oma kunto onkaan. Lapset menevät jokatapauksessa isovanhemmille yökylään joten sunnuntai aamuna saa nukkua =)

4 kommenttia:

 1. En ole ajatellutkaan, että talotkin voi olla mainostoimistojen listoilla, mahtavaa. Aika jännän kivaa teille, sitten kun jotain kuvauksia on tulossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään, olin kuvitellut että aina ne kuvataan kulisseissa :D mutta ei, vaan ihan oikeissa kodeissa!
   Katotaan nyt tuleeko yhtään kuvausta :D ompahan annettu mahdollisuus

   Poista
 2. Hauska idea tuo kodin tarjoaminen listoille. Empä ole kuullut moisesta ennen... Mukava blogi sulla, jäänkin lukijaksesi :)
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Täytyykin tulla vastavierailulle blogiisi! :) Ihanaa viikkoa myös sinulle.

   Poista