sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Siivouspäivä

Se on talven ensimmäinen päivä <3
Eilen laitettiin ulos kausivalot, tänään sitten siivotaan :D

Normaalisti pidän torstaisin tai viimeistään perjantaina siivouspäivän jotta viikonlopun saisi nauttia puhtaasta kodista! Nyt kun on päivät kotona vauvan kanssa, niin pystyy myös päivisin siivoomaan ettei jää iltaan joten perjantai siivous ei tuota ongelmia. 

Ja perjantaisin meillä on kauppapäivä, käymme kerran viikossa isosti kaupassa ostaen koko viikoksi ruokatarpeet. Satunaisesti pitää viikolla käydä täyttämässä tuoretta maitoa ja leipää kaappiin. 

Viime viikolla oli hieman vetopois ja todella paljon asioita mietittävänä niin en suursiivousta kerennyt/jaksanut tehdä. Toki imuri laulaa meidän kodissa vähintään kaksi kertaa viikossa jokatapauksessa, kun on lapsia ja koiria.
Olen myös aikamoinen perfektionisti, ja tämä näkyy myös kodin siisteyden suhteen. En voi elää sotkuisessa/likaisessa kodissa. Ja yleisesti meillä pyritään aina siihen että koti on siisti ja kuka tahansa voi tupsahtaa sisään, ilman että otan siitä paineita.
Joka ilta lapsi kerää lelut omaan huoneeseen laatikoihin, ja muutenkin paikat laitetaan kuntoon niin että aamulla on mukava herätä. Keittiön siivoan monta kertaa päivässä.

Tiedän että minuakin perfektionistisimpia ihmisiä on, kuten anoppini. Ihannoin heidän siisteyttään, koskaan siellä ei ole hujan hajan mikään, ei pyykkivyöryä eikä pölyä missään!!! <3 
Ehkä häneltä olen saanut tätä siivous intoa itsellenekin ja haluaisin että olisi yhtä siistiä kuin heillä! 
Olin nuorempana yhden talven kotisiivous firmassa töissä, sieltä sain valtavan hyvät siivousopit ja se kärpänen siivoomiseen syntyi kun oppi oikeasti siivoamaan oikeilla välineillä ja aineilla. 

Jos joku joskus pamahtaa meille ja tavarat olisi hujan hajan, niin stressaanun tästä aivan valtavasti. Alan vähintääkin kerämään tavarat oikeille paikoilleen. 

Äitini on joskus sanonut että eteinen ja vessa ovat kodin käyntikortteja, ja tämä on kyllä totta. Tosin lapsiperheessä nämä on aika haastavat, saisi kymmenen kertaa päivässä olla siivoamassa :D

Meillä nämä oleskelupaikat ovat aina tiptop. Sängyt pedataan joka aamu, siitä on tullut rutiini jo lapsena joten hyvät opit saanut tämän suhteen kotoota.

Yksi asia mikä meillä harvoin on siisti niin se on kodinhoitohuone, saan jostain syystä valtavan pyykkivyöryn aikaiseksi aina. Ja alan pesemään pyykkiä niin että viikkaan kaikki kerran viikossa, kun vaatekaapista alkaa loppumaan sukat yms. Joten jos jostain haluaa narauttaa meidät sotkuisuudellaan, niin tervetuloa meidän kodinhoito huoneeseen.
Pyykin viikkaaminen ja vieminen jokaisen kaappiin on niiin tylsää puuhaa että!!

Nyt kuitenkin   päätin ottaa tänään tämän siivous projektin sitten hieman isommin, ja otin samalle päivälle meidän sohvanpesun ja muutamat matot pesin kanssa.

Sohvanpesu.

Meillä oli käytössä kärcherin tekstiilipesuri.  Katsotaan miten puhtaaksi saatiin, kun kuvumiseen menee oma-aikansa. Kun imulla ei missään nimessä saa sohvaa täysin kuivaksi. Huomenna selviää joudutaanko pesu uusimaan, ja kuinka tarkasti saimme putsattua. Ettei sohvasta nyt täysin kirjava tulisi :D Matot saatiin yhtä kohtaa lukuunottamatta puhtaaksi, ja se oli vauvan eilen puklaama porkkana sose :( no täytyy odottaa aurinkoista päivää, jotta saan heitettyä maton ulos aurinkoon. Saattaa tosin olla että ensi kesään asti joutuu sitä odottamaan!

Vessat pesen jokatoinen viikko erittäin voimakkaalla pesuaineella ja joka toinen viikko hieman laimeammalla vessojen pesuaineella. 
Laitan aina toisen vessan likoomaan ennen siivouksen aloittamista, niin kerkiää liikoomaan sen 2-3h ja viimeiseksi sitten siivoan vessat ja vaihdat teksiilit. Toisen vessan siivoan lopuksi, näin on koko ajan vessa kuitenkin käytössä.

Suihkujen pesu, siivousharjaa käyttäen.


Lopuksi kiiloitus, ikkunanpesu aineella ja rätillä. Niin kyllä taas kiiltää kuin uusi.


Kun olemme koira- sekä lapsiperhe, meillä on mattoja jotka tuottavat meille päänvaivaa toden teolla, millon koira oksentaa matolle ja milloin lapsi :D no onneksi olemme tämän kesän ja syksyb aikana vaihtaneet mattoja erillaisiin, jotka helpottavat siivousta.
Tosin on meillä vielä muutama haastava matto, mutta näille harvemmin koira oksentaa. Mutta karvan imeytyminen mattoon on aivan järkyttävää, vaikka imuroin matot kerran viikossa, ja tamppaan joka toinen viikko. Niin joka toinen viikko teen perusteellisen puhdistuksen joita imurilla ei saa pois. Tämän kikan tajusin vasta vastikään ja se on aivan huippu. 
Ikkunan kuivaus lasta, ja sillä käyn nämä meidän ongelmamatot läpi, ja kyllä sitä karvaa kertyy valtavat määrät. 

Pikkuinen siivu vedetty lastalla meidän makuuhuoneen matosta.

Ja aivan totta, JÄRKYTTÄVÄÄ! Meidän huoneen maton koko karvamäärä...

Tänään toki kodinhoitohuonekkin siivottiin joten sieltäkin voisin muutaman kuvan laittaa, vaikka kyseinen huone on vielä aivan kesken. Kaapistot puuttuu! Mutta pikku hiljaa <3

Kodinhoitohuone siivottuna.



Sauna olisi kanssa pesun tarpeessa, mutta tämän jätän jouluun. Sillä en tiedä ihanempaa kuin mennä mäntysuovalle tuoksuvaan joulusaunaan jouluaattona <3

Olen pitkin syksyä siivonnut kaappejamme, joten tämän vuoden joulusiivous on suhteellisen iisi kun kaapit ja laatikot ovat jo siivottuna turhasta roinasta ja tavarat järjestyksessä :)

Tänään ei istutakkaan sohvalle pötköttämään, vaan istutaan joko lattialla tai ruokahuoneen tuoleilla :D

Ihanaa sunnuntai illan jatkoa teille!

-Jessica-

2 kommenttia: