sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tehdyt muutokset sisustukseen


Kun aikaisemmissa postauksissa olen kertonut vain että mitä pitää tehdä, niin mukavampi on näyttää jo tehtyjä muutoksia.
Makuuhuoneemme oli pitkään näillä sisustustekstiileillä käytössä, vanhassa kodissamme ja tässäkin. Kaipasin tähän muutosta. Rakastin ja tykkään edelleen tästä tumman harmaasta Luhdan (Tuuli) päiväpeitteestä, mutta halusin raikkautta ja harmoniaa makuuhuoneeseen. 

Aluksi sainkin ikuisuus projektin valmiiksi, nimittäin vanhan oven josta tuli meille sängynpääty. Tähän olen erittäin tyytyväinen. Siitä se ajatus lähti sitten purkautumaan. Hain uutta päiväpeittoa, olisin halunnut Luhdalta samaisen päiväpeitteen, mutta valkoisena, sitä ei vaan löytynyt mistään oikean kokoisena.  Kriteerini oli saada valkoinen peite, kiiltävällä pinnalla. Tämä oli ehdoton, sillä meillä koirat jotka makoilevat sängyllä ja samoin itse siellä välillä köllötellään. Muun tyyppinen peite olisi ajan kanssa nukkaantunut saaden aikaan tunkkaisen vaikutelman.

Löysin Anttilasta Klaara peitteen sopuhintaan. Huoneen ilme muuttui saman tien. Vihreät isot tyynytkin sai siirtyä alta pois, ja toin olohuoneesta muutamat uudet tyynyt tilalle. Sivuverhoja oli neljä, reunimmaiset vihreät poistin myös kokonaan,  jätin ainoastaan nämä vaaleat pimennysverhot. Kuopuksemme pinnasängyn siirsin myös pois sänkymme vierestä, vaikkakaan se ei ihan täydellisellä paikalla olekaan, vaan tulee hieman seinästä yli oven suulle, mutta muita vaihtoehtoja tähän nyt ei ole. Sillä en vielä halua siirtää 5kk ikäistä vauvaa omaan huoneeseen nukkumaan.



Työhuone muuttui jo keväällä, ennen vauvan syntymää. Myin kirjahyllyt pois, ja pakkasin kirjat pahvilaatikoihin ja vein varastoon. Muutama oleellinen kirja töihin liittyen jäi eteisen ylähyllyille josta ne on sitten tarpeen tullen löydettävissä. Siirsimme vierashuoneesta sohvan ja muutimme työpöydän paikkaa. 
Työhuone aikaisemmin.
                                                                         
Etsinnässä minulla oli löytää ehdottomasti Ikean valmistama kaapisto liukuovilla tähän huoneeseen, ja sen löysinkin tori.fi ihmeen kaupalla. Sillä kyseinen lipaston valmistus on jo loppunut, harmi.

Työhuone on nyt kuvan kaltainen, printterit, skannerit sekä tietyt paperit ovat esillä, toki olisi ihanaa saada nämä piiloon, tavaran määrä vaan on valtava ja kaapit täynnä mappeja ja muita tärkeitä papereita ja työhön liittyviä juttuja.  Meillä molemmilla, miehellä ja minulla on yritys, joten työhuone on MUST meidän perheessä ja muuta toimistotilaa meillä ei kodin ulkopuolella ole. Kirjaimellisesti tämä on kotitoimisto ja sen näköinen. Mutta omasta mielestä hillitty ja rauhallinen kuitenkin, siihen nähden että mappeja/kirjoja ja työssä käytettävää materiaalia on paljon.
Jos teillä lukijoilla olisi kuitenkin antaa jotain vinkkejä printtereille/skannereille/ paperijärjestelijöille, mielellään otan vinkkejä vastaan.

Olohuoneessamme oli aikaisemmin Ikean Ektrop sohva harmailla päällisillä, mutta päälisten pesussa tapahtui kutistuminen, ja sain vihdoin haluamani valkoiset päälliset, vaikkakin niitä pelkäsin kamalasti lapsi/koiraperheessä. Yllättävän hyvin ne kestivät ja suuremmilta likaantumisilta vältytttiin. Ensimmäinen uusi huonekalu jonka ostin oli sohvapöytä, löysin aivan ihanan täyspuu pöydän muistaakseni hobbyhalista, ja se tuli tuomaan tunnelmaa. (Tämän uuden inspiraation myötä, sohvapöytä ei sovi niin kuin haluisin, mutta pöytä oli kallis joten en nyt ensimmäisenä ole sitä laittamassa vaihtoon. Kuitenkin se käy tähän ilman suurempia ongelmia.)
Olohuone muuton yhteydessä.
                                                   
Kuitenkin pian huomasimme että olohuoneemme kaipaa toista sohvaa, tai nojatuoleja. Istumatilaa oli aivan liian vähän. Viettäessämme lapsien syntymäpäiväjuhlia niin pakolliset isovanhemmat, sisarukset sekä serkut tekevät 24henkilöä, tähän lisäksi kummit ja ystävät lapsineen on aivan mieletön määrä. Toki vieläkään istumapaikkoja kaikille ei ole, mutta kyllä sitä pyllynsä aina jonnekin saa, ja lisätuoleja on näinä päivinä sitten hiukan enemmän. 
Olohuone, uuden sohvanpäällisen jälkeen.
                                                      
Pohdimme joko ostavamme toisen Ektrop sohvan, mutta jotenkin mielessäni oli kaipuu aivan uudelle sohvalle. Joten kiertelimme eri liikkeitä, etsiessämme meille sitä oikeaa sohvaa. Kriteerit olivat että ostamme sellaisen sohvan joka kestää, elikkä sohvan käyttöikä, laatu, lapsiperheelle sopiva joka on myös tyylikäs ja tukeva istua vieraidenkin. Löysimmekin Pohjanmaankalusteen malistosta Multico sohvan, ja siihen valtsimme Annalan bax12 kankaan. Tähän satsattiin nyt sitten niin, että ei tarvitsisi heti viiden vuoden päästä olla ostamassa uutta sohvaa. (Toki tällä hetkellä joudumme riitelemään valmistajan kanssa muutamasta virheestä, mutta toivottavasti voin pian teille postata että sohvamme kaksi istuintyynyä on vaihdettu uusiin <3 ).
Nykyinen olohuoneen sisustus.
                                                   
Matot ovat iso osa sisustusta. Mutta haasteelliseksi tekee konttaava vauva + karvaiset koirat joista lähtee paljon karvaa. Nyt oli aika ostaa uusi matto, vanha mattomme oli ihana mutta siiinä alkoi näkyä jo käyttöikä ja narut irtosivat ja kulkeutuivat sukkiemme mukana ympäri kämppää. Ja matto oli myös hyvästä imuroinnista huolimatta täynnä koirankarvaa. Uuden maton kriteerit oli vauvaystävällinen, sekä helppo imuroida ja pestä. Ostinkin askosta puuvilla maton, mutta heti kun laitoin sen lattialle en tykännyt siitä. Siinä oli punaiset tähdet, jotka hyökkäsivät silmääni. Kesän se sai olla lattialla, kunnes löysin äidiltäni uuden maton jonka hän oli juuri ostanut, mutta olikin ollut heille liian pieni.  Halusin tämän maton, ja vein sen kotiin, ja EI ei se sopinut. Kunnes itselläni tuli *pinG* välähdys, ja siitä se lähti. Ja tästä kerroin ensimmäisessä postauksessa.

Samalla karsein pöydiltä tavaraa pois, ja laitoin myyntiin. Vaikka rakastan esineitä olevan esillä, en toki liikaa. Ahdistun jos pöydät/hyllyt notkuvat kaiken maailman krääsää. Keittiöstä laitoin kaiken piiloon, niin leivät/leikkuulaudat ja leivänpaahtimet. Ne mahtuivat onneksi laatikoihin siististi, josta ne on helpposti saatavilla. Roinakoriksi kutsuvamme korikin sai lähteä, se löysi paikan vetolaatikoistamme, jossa meillä on muutenkin kynät/muistilehdet yleishyödykkeet.

Tällä piensälän poistamisella saa tehtyä todella paljon, joten suosittelen teillekin lukijat jos kamppailette samojen asioiden kanssa kun minä. Älkää säilökö tavaroita tai mitään takan päällä, itsekin poistin kynttilät sieltä. Freessi tunnelma näin pienellä asialla. Keittiöstä kannattaa myös karsia turha pois, ja jos mahdollista niin laittaa yhdestälaatiksota/kaapista leipälaatikko J Toki käytännöllinen pitää olla, että tiettyjen asioiden on mielestäni oltava esillä. Mutta nekin voi olla kauniisti.
Kiitoksia taas, ja jos teillä on jotain vinkkejä ja mielipiteitä. Otan niitä mielellään vastaan!
Ihanaa sunnuntai illan jatkoa <3
-Jessica-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti